Dne 2.11.2020 prodala nadnárodní skupina SUEZ GROUP akcie společnosti ŠPVS, a.s. společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s. (VHZ), která tak nabyla vlastnictví 100% kusů akcií společnosti Šumperská provozní vodohospodářská společnost, a.s.

VHZ je akciovou společností vlastněnou výhradně městy a obcemi šumperského okresu. Ve své činnosti navazuje VHZ na dřívější organizace a je pokračovatelem hrdé tradice vodárenství v regionu. VHZ vznikla 1. ledna roku 1994 a navazuje na působení někdejšího státního podniku Vodovody a kanalizace Šumperk. Zakladatelem společnosti byl tehdejší Fond národního majetku a akcionáři je aktuálně 28 měst a obcí.

Došlo tak k završení procesu akvizice společnosti ŠPVS, a.s., která byla zahájena rozhodnutím valné hromady společnosti VHZ ze dne 27.7.2020. Ke dni 2.11.2020 současně došlo ve společnosti ŠPVS, a.s. k odvolání všech stávajících členů představenstva společnosti a dozorčí rady společnosti a byli jmenováni noví zástupci jmenovaní společností VHZ. Ode dne 3.11.2020 tak společnost VHZ plnohodnotně vlastní a ovládá provozní společnost ŠPVS, a.s., což znamená že vodohospodářská infrastruktura vlastněná VHZ je od 3.11.2020 provozována prostřednictvím dceřiné provozní společnosti.