Stavební úpravou prošel letos v dubnu vodovodní řad v Banskobystrické ulici v Šumperku. Zrealizovala ji Šumperská provozní vodohospodářská společnost, a.s. Ta spravuje a provozuje na základě dlouhodobých smluv vodohospodářský majetek měst, obcí a především společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.,sdružující šest měst a čtyřiadvacet obcí okresu Šumperk.

Stavební úprava ocelového vodovodního řadu DN 80 v Šumperku odstartovala v sobotu 11. dubna. V první etapě probíhala rekonstrukce v křižovatce ulic Jeremenkovy a Banskobystrické, na ni pak v pondělí 13. dubna navázala etapa druhá v samotné Banskobystrické ulici, konkrétně v úseku mezi ulicemi Jeremenkovou a Jesenickou. „Během stavby byly s vlastníky projednány a zrealizovány rekonstrukce tří vodovodních přípojek. Jejich majitelé tak ušetřili značnou část nákladů na výkopové práce,“ uvedl Jan Havlíček, obchodně správní ředitel Šumperské provozní vodohospodářské společnosti, a.s. Vzápětí podotkl, že jednu z tzv. navrtávek měli možnost zhlédnout v rámci výuky učni ze šumperské Střední školy železniční, technické a služeb (viz foto).

Rekonstrukce vodovodního řadu v Banskobystrické ulici skončila v úterý 28. dubna, tedy o dva týdny dříve oproti plánovanému termínu. Definitivní opravy povrchů by pak měly být hotovy nejpozději do 30. července.

 

 

viz: http://sumpersky.denik.cz/podnikani/vodovodni-rad-v-banskobystricke-ulici-v-sumperku-je-po-rekonstrukci-20150521.html

 

 

 

 

Foto 1

 

Foto 2

 

Foto 3

 

Foto 4

 

Foto 5